Steam Trading krijgt CAPTCHA bij bevestiging

In de strijd tegen malware.

De Steam Trading krijgt een CAPTCHA-functie bij het bevestigen. Die zou malware op de pc's van gebruikers moeten tegenhouden die ruilaanbiedingen in hun plaats doen, zo maakt Valve bekend in de Steam Community.

"We weten dat het enigszins storend is en we maken het ruilen niet graag lastiger voor onze gebruikers", zegt John Cook van Valve, "maar we verwachten dat het klanten aanzienlijk helpt om hun voorwerpen te behouden wanneer ze misleid worden om malware te downloaden."

CAPTCHA staat voor 'completely automated public Turingtest to tell computers and humans apart'. Enkele ruilservices van derden hoeven de test niet af te leggen zodat ze blijven werken.

Intussen lopen er allerhande reacties binnen. Sommige gebruikers zouden niet meer kunnen ruilen en lopende wissels zouden gereset zijn. Anderen melden dat het Steam-programma crasht. Weer anderen hebben geen problemen met de update.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Nathan Van Coillie

Nathan Van Coillie

Biersommelier

Van achter zijn toetsenbord beoordeelt Nathan games, literatuur, films en muziek, plant hij afrekeningen tegen taalbarbaren en geeft hij commentaar op snookerwedstrijden... aan zichzelf.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread