PlayStation 4 is 18,5 miljoen keer verkocht

Hoe zit het met de Xbox One en Wii U?

De PlayStation 4 is inmiddels wereldwijd meer dan 18,5 miljoen keer verkocht, zo maakt Sony bekend tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Ongeveer 4 miljoen daarvan zijn verkocht tijdens de kerstperiode van 2014.

In totaal zijn er nu 10,9 miljoen PlayStation Plus-leden. Op de PlayStation 4 is de abonnementsdienst verplicht om online te gamen. Op de PlayStation 3 en PlayStation Vita is het optioneel.

Concurrent Microsoft blijft vaag over exacte verkoopaantallen van de Xbox One. Voor zover bekend zijn er meer dan 10 miljoen spelcomputers ingekocht door winkeliers. Hoeveel daarvan precies zijn doorverkocht aan consumenten, is niet duidelijk.

De Xbox One zou in de Verenigde Staten tijdens de kerstperiode vaker zijn verkocht dan de PlayStation 4. Microsofts console had tijdelijk een prijsverlaging en werd daarmee 50 dollar goedkoper dan Sony's spelcomputer. Inmiddels is de prijs weer terug op 399 dollar.

Volgens de meest recente telling (september 2014) zijn er 7,3 miljoen Wii U's verkocht. Nintendo genoot een warme kerst dankzij de voorspoedige verkoop van Super Smash Bros. for Wii U en de populariteit van amiibo's.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

De 5 best verkochte games deze week

Week 36 (6 t/m 12 september 2021).

Feature | FIFA 22 Career Mode - Wat is er nieuw in de carrièremodus

Alles over Manager Career, Player Career en nog meer.

Feature | FIFA 22 FUT - Wat is er nieuw in FIFA Ultimate Team?

Alles over FUT Divisions, Champions, Heroes en nog meer.

Feature | FIFA 22 release - Waar en wanneer kun je FIFA 22 kopen?

Alles over de launch, pre-order, edities en nog meer.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread