Sony ontkent hackeraanval op Playstation Network

Groepering publiceert gestolen gegevens.

Sony ontkent dat de hackergroep DerpTrolling afgelopen vrijdag accountgegevens van Playstation Network-gebruikers bemachtigd heeft na een aanval.

DerpTrolling publiceerde een lijst met meer dan tweeduizend persoonlijke gegevens van Playstation Network-gebruikers. Daarnaast bevatte deze ook gebruikersgegevens van 2K Games, Windows Live, Facebook en Twitter. Microsoft doet nog onderzoek naar de vermeende hack.

Dezelfde groep was onlangs nog verantwoordelijk voor de DDoS-aanval op de Blizzard-servers, waardoor World of Warcraft tijdelijk onspeelbaar was.

Sony laat nu weten dat er geen enkele aanwijzing is om de gegevensdiefstal te wijden aan een hackpoging of lek op zijn servers. De gegevens zijn mogelijk eerder achterhaald door phishing.

Het bedrijf wijst de Playstation Network-gebruikers op het gevaar en vraagt PlayStation-bezitters hun wachtwoorden regelmatig te wijzigen.

Veiligheidsexperts laten tegenover The Guardian weten dat de lijst vooral zou bestaan uit eerder gelekte data. Er zou slechts een klein aantal echt nieuwe gegevens op staan.

Door Vincent Vermeire.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Eurogamer-Team

Eurogamer-Team

medewerker

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread