Ubisoft lokt Far Cry 4-piraten in de val met field of view-gebrek

Illegale downloaders verraden per ongeluk zichzelf.

Ubisoft heeft ongebruikelijke maatregelen genomen tegen mensen die Far Cry 4 illegaal downloaden. In de gekraakte versie van de game kan je namelijk de breedte van je gezichtsveld niet aanpassen. Dat maakt een ontwikkelaar nu bekend op Twitter, nadat verschillende gamers klaagden over het ontbreken van de functie.

Sommige pc-gamers die Far Cry 4 wat vroeger konden bemachtigen lieten al vlug hun ongenoegen blijken over het ontbreken van de zogenaamde 'field of view'-optie. Een Reddit-gebruiker noemde het daarbij "ondraaglijk".

Nu blijkt dat de functie wel degelijk deel uitmaakt van de game. Wanneer je een legale versie van Far Cry 4 hebt, maak je verbinding met Uplay. Een patch wordt vervolgens gedownload. Gekraakte versies schakelen deze functionaliteit uit.

Far Cry 4 ligt sinds 18 november in de winkel. De game is beschikbaar op de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Kenneth De Muyt

Kenneth De Muyt

Redacteur  |  kennethDMT

Houdt van lange wandelingen op het strand, zonneschijn, explosies en mysterieuze tombes verkennen.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread