World of Warcraft-ontwikkelaar Blizzard Entertainment kondigt Overwatch aan, een first-person shooter waarin teams van zes het online tegen elkaar opnemen. De studio onthult de game tijdens diens eigen gamebeurs, BlizzCon.

In Overwatch staat samenwerken centraal, aan de hand van de superhelden die je kiest. Elk karakter heeft daarbij zijn eigen vaardigheden. De ene kan teleporteren, de andere langs muren rennen of juist heel ver springen. Weer een ander kan de tijd manipuleren, een schild oproepen of door de lucht vliegen.

Door als team die speciale eigenschappen goed te combineren, kom je het verst. Hoe dat er uit ziet, zie je in onderstaande trailer.

Momenteel is Overwatch al te proberen op BlizzCon zelf. Bezoekers van het evenement proberen daar twaalf verschillende karakters uit en spelen zo in drie maps. Zowel nieuwe personages als nieuwe levels maken hun opwachting tijdens het ontwikkeltraject. Een bčtatest start in 2015. Een exacte releasedatum is verder niet gegeven.

Eerder annuleerde Blizzard nog diens in ontwikkeling zijnde MMORPG Titan. Aangezien die game zich vermoedelijk ook in een futuristische setting afspeelde, wordt nu gespeculeerd dat Titan inmiddels is omgebouwd tot Overwatch.

Nog meer over Overwatch weten? Lees dan snel al onze Overwatch tips met onder meer een gids voor alle Heroes, maps en gamemodes.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Meer artikels van Randolf Bouwma

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content

Overwatch Competitive Play - Alle details op een rij

De jacht op skill rating kan beginnen.

Overwatch - Watchpoint Gibraltar Map gids

Tips voor aanvallers en verdedigers.

Overwatch - Volskaya Industries Map gids

Tips voor aanvallers en verdedigers.

Overwatch - Hanzo Hero gids

Tips, abilities, match-ups en skins.