Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Amiibo, releasedatum voor Mario Kart 8 DLC

Nintendo toont personages, tracks en nieuwe karts.

Nintendo maakt bekend dat de eerste downloadbare uitbreiding (DLC) voor Mario Kart 8 vanaf 13 november te koop is. Het pakket kost je 8 euro, of 12 euro als je kiest voor een bundel met de later uitkomende tweede uitbreiding.

In het eerste pakket vind je acht nieuwe tracks: Mute City (F-Zero), Hyrule Circuit (Zelda) Excitebike Arena, Dragon Driftway, Ice Ice Outpost en retrobanen in de vorm van Yoshi's Circuit, Wario's Gold Mine en Rainbow Road (Super Nintendo-versie).

Zoals reeds bekend krijg je ook drie nieuwe racers, Link, Tanooki Mario en Cat Peach. Extra voertuigen zijn daarbij onder meer de Master Cycle-motor en de Blue Falcon uit F-Zero.

Tevens verduidelijkt Nintendo hoe de amiibo-figuurtjes dadelijk werken in Mario Kart 8. Door ze op de NFC-lezer van de Gamepad te plaatsen, speel je outfits vrij voor je Mii. Heb je bijvoorbeeld een beeldje van Link gekocht, dan draagt je Mii-personage zijn groene tuniek in de racegame.

Pas in mei 2015 komt de tweede uitbreiding uit. Het thema daarvan is Animal Crossing. Lees de Mario Kart 8 review op Eurogamer Benelux.

Bekijk op YouTube
Bekijk op YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Mario Kart 8

Nintendo Wii U

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!
Reacties