Sega brengt de voorheen PlayStation 3-exclusieve strategie-RPG Valkyria Chronicles naar de pc. Dat bevestigt de uitgever en tevens ontwikkelaar van de titel vandaag op Twitter.

Buiten de aankondiging is er verder niets bekend over de heruitgave. Ook een releasedatum is niet genoemd. Meer informatie volgt spoedig, aldus Sega.

Valkyria Chronicles is een game uit 2008, waarin je een team soldaten aanstuurt tijdens een fictieve oorlog. De Europese setting oogt daarbij in eerste instantie waarheidsgetrouw, maar al snel komen er magische krachten in het spel. Door je troepen beurtelings het slagveld door te sturen en rekening te houden met hun specialiteiten en zwakke plekken, werk je de missies af en stijgen je personages in level.

Buiten de strategische gameplay staat Valkyria Chronicles ook bekend om zijn typerende grafische stijl. De eerste game werd opgevolgd door Valkyria Chronicles II voor de PlayStation Portable. Daarop werd ook een derde deel ontwikkeld, maar deze is nooit buiten Japan uitgebracht.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Meer artikels van Randolf Bouwma

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content

Valkyria Chronicles review

Ontroerende oorlogskroniek.

Geen Valkyria Chronicles 3 in het Westen

Zowel franchise als PSP niet populair genoeg.