Rockstar: uitnodigingen GTA5 beta zijn phishing e-mails

Dus trap er niet in.

Ontwikkelaar Rockstar Games waarschuwt voor e-mails waarin je wordt uitgenodigd mee te doen aan een bèta voor Grand Theft Auto V. Die is er namelijk niet. "Als je een dergelijke mail ontvangt, pas dan op. Het is waarschijnlijk een phishing scam."

Bij phishing proberen kwaadwillenden persoonlijke informatie van je te verkrijgen door zich voor te doen als andere bedrijven. Door op links te klikken in de e-mails word je bijvoorbeeld omgeleid naar websites met malware.

Deze manier van online oplichten is niet nieuw in de gamesindustrie, en ook niet voor Grand Theft Auto V in het bijzonder. Bij de PlayStation 3- en Xbox-360 versie deden soortgelijke berichten de ronde. Bij de lancering van de PlayStation 4 en de Xbox One werden nietsvermoedende gamers dan weer opgeroepen de apparaten te komen testen. Ook daarbij waarschuwden Sony en Microsoft voor nepuitnodigingen.

De releasedatum van Grand Theft Auto V voor de PlayStation 4 en Xbox One is inmiddels vastgesteld op 18 november. De pc-versie komt op 27 januari uit. Er komt tevens een Grand Theft Auto V PlayStation 4-bundel op de markt.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread