Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Minecraft-film wordt productie met groot budget

Film wordt pas rond 2018 verwacht.

De Minecraft-film is een een productie met een groot budget. Dat heeft Mojang-topman Vu Bui naar buiten gebracht in een interview met de Britse krant The Guardian. Bui geeft in het interview aan 'geen idee' te hebben wanneer de film precies uitkomt. Hij verwacht ergens rond 2017 of 2018.

De film wordt geproduceerd door Warner Bros. Entertainment, dezelfde studio die eerder verantwoordelijk was voor de Harry Potter-films en de LEGO-film. Volgens Bui heeft Mojang ervoor gekozen om met Warner Bros. in zee te gaan omdat de studio het bronmateriaal van zijn films respecteert. Volgens Bui is de filmmaatschappij er op uit om een 'geweldige' film op zichzelf te maken, niet enkel een film die teert op de faam van Minecraft.

Bui laat in het interview verder niks los over de manier waarop een Minecraft-film gerealiseerd wordt. Zo weet hij niet of de film een live-action film wordt of juist een animatiefilm. "de film is nog in de beginfase," aldus Bui. Hij laat wel weten dat creativiteit en individualiteit een belangrijke rol spelen. "we willen geen film maken die het verhaal het van Minecraft vertelt. We willen een film maken die een verhaal vertelt binnen Minecraft".

Minecraft-ontwikkelaar Mojang werd in september door Microsoft gekocht voor 2,5 miljard dollar. Boegbeeld en Minecraft-bedenker Markus 'Notch' Persson verlaat de Zweedse studio zodra Microsoft het Mojang-roer officieel overneemt.

Overigens is er wel al een documentaire over Minecraft gemaakt. Minecraft: The Story of Mojang laat zien hoe de virtuele blokkendoos uitgroeide tot een wereldwijd fenomeen.

Bekijk op YouTube

Read this next