Kingdom Hearts III draait op Unreal Engine 4

Reden voor omschakeling niet bekend.

In een interview met het Japanse gamesmagazine Famitsu onthult ontwikkelaar Tetsuya Nomura dat Kingdom Hearts III op Epic Games' Unreal Engine 4 draait.

Tot nu toe werd aangenomen dat Kingdom Hearts III de eigengemaakte Luminous Engine gebruikte. Wat dit nieuws betekent voor Square Enix' eigen engine is nog onduidelijk. Final Fantasy XV maakt er bijvoorbeeld ook deels gebruik van.

"De ontwikkeling verloopt als gepland", vertelt Nomura. "Door de overschakeling naar Unreal Engine 4 zijn er echter wat problemen met het correct weergeven van het beeld. Maar met de volle steun van Epic Games werken we vlot verder." Nomura geeft geen redenen voor het besluit van de overstap.

Kingdom Hearts III heeft nog geen officiŽle releasedatum, maar komt uit voor zowel de Playstation 4 als de Xbox One.

ADVERTENTIE

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Bruce Vandeweyer

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread