Super Smash Bros. 3DS tips en guide - unlock alle extra characters en stages

Wie zijn het en waar zijn ze te vinden?

In iedere Super Smash Bros.-game zitten personages en levels verstopt, die je natuurlijk zo snel mogelijk vrij wilt spelen. Om dat proces zo snel en pijnloos mogelijk te maken, lees je hier wat je precies moet doen om de extra speelbare characters en stages vrij te spelen in Super Smash Bros. for 3DS.

Unlock alle characters

Alle speelbare personages in Super Smash Bros. 3DS speel je vrij door zoveel mogelijk Smash Mode-gevechten te spelen. Als je samen met vrienden 120 Smash Mode-gevechten aangaat, dan unlock je elk personage uit de game.

Houd er wel rekening mee dat je altijd nog een singleplayer-match moet spelen om het op te nemen tegen het personage dat je gaat vrijspelen. Speel je bijvoorbeeld 100 matches tegen menselijke tegenstanders om Bowser Jr. vrij te spelen, dan moet je nog minstens één match tegen de computer spelen om Bowser Jr. tegen te komen. Versla hem om het rooster met hem aan te vullen.

Voor sommige personages zijn er alternatieve manieren om ze te unlocken. In deze gevallen hoef je dus niet iedere methode toe te passen die je hieronder leest. Kies degene die je het leukst of het gemakkelijkst lijkt, en vergeet niet te winnen. Verlies je, dan moet je een gegeven taak nogmaals uitvoeren. Stel dat je tien matches speelt om Ness vrij te spelen en je verliest, dan moet je nog een match spelen om het opnieuw tegen Ness te proberen.

Tot slot: als je verliest en daarna aan de vereisten van een ander personage voldoet, dan neem je het alsnog op tegen het personage waar je eerder tegen verloor. Pas als je wint, mag je de nieuwe personages vrijspelen. Een voorbeeldje: je verslaat Ness niet maar speelt wel door de Classic Mode met Marth om Lucina vrij te spelen. Je neemt het dan toch eerst op tegen Ness. Versla je hem, dan moet je nogmaals met Marth door de Classic Mode om Lucina te bevechten.

Dit zijn de vereisten voor de verschillende personages:

Bowser Jr.
- Speel 100 matches in Smash mode.
- Speel Classic Mode als Bowser uit op de Extra Spicy (6.0 Intensity)-moeilijkheidsgraad of hoger

Dark Pit
- Speel 50 matches in Smash mode.
- Speel Classic Mode vier keer uit.

Dr. Mario
- Speel 60 matches in Smash mode.

Duck Hunt Duo
- Speel 110 matches in Smash mode.

Falco
- Speel twintig matches in Smash mode.
- Speel Classic Mode eenmaal uit.

Ganondorf
- Speel 80 matches in Smash mode.

Jigglypuff
- Speel 120 matches in Smash mode.
- Speel Classic Mode uit op de Infernal (7.0 Intensity)-moeilijkheidsgraad of hoger.

Lucina
- Speel 40 matches in Smash mode.
- Speel Classic Mode uit met Marth op de Standard (2.0 Intensity)-moeilijkheidsgraad of hoger, zonder continues te gebruiken.

Mr. Game & Watch
- Speel 90 matches in Smash mode.

Ness
- Speel tien matches in Smash mode.

R.O.B.
- Speel 70 matches in Smash mode.

Wario
- Speel 30 matches in Smash mode.

Stages

De stages speel je vrij door gevechten te winnen in de Smash Mode, door het op te nemen tegen tegenstanders op welke setting dan ook. CPU-vijanden zijn ook zelf in te stellen. Om een Smash Mode-match zo snel mogelijk te beslissen, zet de regels dan op één leven en stort jezelf van het level af zodra de match start. Moet je daadwerkelijk winnen, zet de moeilijkheidsgraad van de CPU dan op level één of hoger.

Voor de stages waar je een Final Smash voor moet doen, neem je het weer het beste op tegen een computerbestuurde vijand. Zet hem op level één met alleen het Smash Ball item aan. Wacht tot deze tevoorschijn komt tijdens de match, pak hem op, raak de CPU er mee en win de match.

Balloon Fight
- Gebruik Villager drie keer in een Smash Mode-gevecht.

Dream Land
- Gebruik een Final Smash terwijl je het tegen Kirby opneemt in een Smash Mode-gevecht.

Flat Zone 2
- Speel 90 matches in Smash Mode om het op te nemen tegen Mr. Game & Watch. Versla hem om zoveel het personage als de stage vrij te spelen.

Pac-Maze
- Gebruik een Final Smash tegen Pac-Man in Smash Mode.

Magicant
- Speel tien matches in Smash om het op te nemen tegen Ness. Versla hem om zowel de stage als het karakter vrij te spelen.

Mute City
- Win drie Smash Mode-gevechten met Captain Falcon.

WarioWare, Inc.
- Speel 30 matches in Smash Mode om het op te nemen tegen Wario. Versla Wario om het karakter en de stage vrij te spelen.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread