Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Groep hackers verkocht imitatie-Xbox One

Collectief stal gevoelige informatie van Microsoft.

Twee hackers zijn in de Verenigde Staten schuldig bevonden aan het stelen van bedrijfsgegevens, om zo zelf een Xbox One te bouwen. De twee zijn onderdeel van een internationaal hackerscollectief dat minstens sinds 2011 actief is.

In dat jaar wist de groep onder andere een bètaversie van Call of Duty: Modern Warfare 3 in handen te krijgen. Ook code van een toen nog niet uitgebracht Gears of War 3 werd gestolen. Twee andere leden van de groep hebben nog geen schuld bekend.

In 2012 kregen de hackers toegang tot het interne netwerk van Microsoft. De groep was 'honderden uren' kwijt aan het doorzoeken van geheime informatie. Zo kwam de groep er achter dat Microsoft bezig was met het maken van een nieuwe Xbox, een feit dat destijds nog niet openbaar bekend was. De hackers vonden daarbij ook de precieze instructies voor het bouwen van een Xbox One.

Met behulp van deze informatie bouwden de hackers hun eigen Xbox One, die ze vervolgens aan een onbekende persoon verkochten. De Xbox vond uiteindelijk zijn weg naar veilingsite Ebay, waar het apparaat werd verkocht voor 20.000 dollar.

De totale waarde van de gestolen informatie van verschillende bedrijven en instanties wordt geschat op zo'n 100 miljoen tot 200 miljoen dollar.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties