Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Project Morpheus is bijna af

Voor 85 procent, volgens Sony-topman Shuhei Yoshida.

Volgens Shuhei Yoshida is de virtual reality-headset Project Morpheus bijna af. Dat zegt de president van Sony Computer Entertainment Worldwide Studios in een interview met The Wall Street Journal.

De krant spreekt met de Japanner tijdens de Tokyo Game Show, waar de Project Morpheus wordt getoond door Sony. Yoshida staat aan het hoofd van de ontwikkeling en zegt dat Sony 85 procent van het werk erop heeft zitten.

Ontwikkelaars kunnen momenteel voor 350 dollar met een development kit van de Project Morpheus aan de slag. Op de releasedatum of prijs van de consumentenversie van de virtual reality-headset wil de Japanner niet ingaan. Wel zegt hij veel componenten ook voor smartphones gebruikt worden en dat helpt de kostprijs laag te houden.

Gamers zijn de belangrijkste doelgroep, maar Yoshida hoopt op den duur ook niet-gamers aan te trekken. "Met de Morpheus en PlayStation 4 kunnen we hen op een speelse manier nieuwe virtual reality-ervaringen aanbieden." De Sony-topman doelt hiermee op virtuele reizen en educatie.

Sony verkeert momenteel in financieel zwaar weer en verwacht in dit boekjaar 2,2 miljard dollar verlies te lijden. Het succes van de PlayStation 4 compenseert enigszins het verlies en heeft ertoe geleid dat in het eerste kwartaal van 2014 nog winst is geboekt.

Cover image for YouTube videoProject Morpheus: Hands on with PS4's Prototype Virtual Reality System

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
PS4
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties