Sony verwacht financiŽle tegenvaller van 2,2 miljard

PlayStation-afdeling presteert wel goed.

PlayStation-ontwikkelaar Sony verwacht in dit boekjaar 230 miljard yen verlies te lijden, omgerekend bijna 2,2 miljard dollar. Dat is een verviervoudiging ten opzichte van eerdere financiële analyses. Sony verwachtte eerder dit jaar al verlies te gaan draaien, maar raamde het verlies toen op 50 miljard yen.

Sony wijt het verlies voornamelijk aan de tegenvallende verkoop van smartphones. Sony heeft enige tijd geleden diens pc-divisie verkocht om zich zo meer te richten op de ontwikkeling van smartphones en tablets.

Deze ommezwaai lijkt echter niet het gewenste effect te hebben gehad. De slechte verkoop van Sony-Smartphones wordt in de Verenigde Staten gekoppeld aan het feit dat Sony-telefoons daar alleen verkrijgbaar zijn met een T-Mobile abonnement.

Het succes van de Playstation 4 compenseert het verlies enigszins. De populariteit van de nieuwe console heeft ertoe geleid dat Sony in het eerste kwartaal van 2014 nog winst boekte.

Geschreven door Mathijs Proos.

Advertentie

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread