Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe gameplay Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain onthuld

Zonder dozen!

Een nieuwe gameplay-trailer van Metal Gear Solid V: The Phantom Pain is onthuld tijdens de Tokyo Game Show-beurs. Ontwikkelaar Kojima Productions introduceert hierin meerdere gameplay-elementen die de serie eerder nog niet kende. De trailer is momenteel exclusief in het Japans te zien.

In de trailer wordt Big Boss in de jungle gedropt om een gevangene te bevrijden. Hier klimt het hoofdpersonage langs rotswanden en gebruikt nieuwe gadgets om de tegenstanders te slim af te zijn. Zo heeft hij een mijn die een opblaasbare versie van Snake uitklapt, waar de vijanden op af lopen.

Daarnaast toont de trailer aan dat je nu naast helikopters, ook vriendelijke troepen kan oproepen om je te versterken. Big Boss vraagt in het onderstaande filmpje de hulp van de mysterieuze Quiet. Voor deze onthulling was het nog niet zeker of zij vriendelijk of vijandelijk is.

Quiet heeft de kracht om onzichtbaar te worden en vliegt zo behendig door de jungle. Hier neemt ze positie om Big Boss bij te staan met haar sniper-rifle. Je kan de dame in kwestie commando's geven om te schieten, en zo tactischer te werk gaan.

Ook lopen er wachters rond met bepantsering over het hele lichaam. Deze lijken met normale kogels niet te doden, dus gebruikt Big Boss in de trailer de opblaasbare pop om de vijand van een rots af te duwen. De prothese van het hoofdpersonage wordt in deze trailer ingezet om een elektronische schok toe te dienen om wachters bewusteloos te maken.

Hideo Kojima kondigt tijdens de presentatie een releaseperiode voor Metal Gear Solid V: The Phantom Pain aan. De game komt in 2015 uit. Ook kreeg de nieuwe titel van Kojima Productions aandacht op de Tokyo Game Show-beurs. Zo is er een nieuwe Silent Hills trailer gepresenteerd.

Bekijk op YouTube

Read this next