Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

'Microsoft koopt Mojang voor twee miljard dollar'

Deze week mogelijk al geregeld.

Microsoft zou in verregaande gesprekken zijn met Mojang AB om het Zweedse bedrijf voor twee miljard dollar op te kopen. Dat staat te lezen in de Wall Street Journal . De deal kan deze week rond zijn.

Mojang AB is de ontwikkelaar van Minecraft. Die bouwgame met een open wereld heeft sinds zijn release al 50 miljoen exemplaren verkocht. Vorig jaar maakte Mojang 100 miljoen dollar winst.

Stichter Markus 'Notch' Persson zou Mojang AB na de deal definitief verlaten. Dat staat te lezen in Bloomberg. Persson vindt de deal aantrekkelijk na de goede samenwerking met Microsoft voor de Xbox-versies van Minecraft. Zijn goede relatie met de nieuwe Xbox-baas Phil Spencer speelt ook mee.

Het is onzeker wat er gebeurt met de verdere ontwikkeling van de game op de Sony-spelconsoles PlayStation 3, PlayStation 4 en PlayStation Vita.

Microsoft heeft nog niet op de geruchten gereageerd en Mojang AB laat tot nu toe evenmin iets weten. In ieder geval zou de verkoop verrassend zijn, omdat Mojang AB-stichter Markkus 'Notch' Persson geen fan is van grote bedrijven. Zo laste hij de Oculus Rift-versie van Minecraft af toen Facebook het bedrijf opkocht.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Minecraft

Video Game

See 1 more

Minecraft: Pocket Edition

Android, iOS, Windows Phone

Related topics
Over de auteur
Nathan Van Coillie avatar

Nathan Van Coillie

Biersommelier

Van achter zijn toetsenbord beoordeelt Nathan games, literatuur, films en muziek, plant hij afrekeningen tegen taalbarbaren en geeft hij commentaar op snookerwedstrijden... aan zichzelf.
Reacties