Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bungie stelt lanceringsdag Destiny veilig met bunker in Las Vegas

Om rampen te weerstaan.

Om de lancering van Destiny op de releasedatum spoedig te laten verlopen, huisvest Destiny diens servers in een bunker in Las Vegas.

De recentelijke bèta van de game was voorheen een grote test om te zien of de servers de massale interesse voor game kunnen doorstaan. Bungie neemt echter liever het zekere voor het onzekere. In een achter de schermen artikel van The Guardian werd duidelijk dat de ontwikkelaar diens datacentrum zo veilig mogelijk heeft gemaakt om rampen te weerstaan.

Bestuursvoorzitter van Bungie Pete Parsons laat weten dat Las Vegas de beste locatie is om te zorgen dat de servers geen last ondervinden van natuurlijke rampen. "Er zijn geen aardbevingen, geen orkanen, geen overstromingen; het is perfect", vertelt Parsons.

In het datacentrum bevinden zich meer dan honderd ingenieurs die er voor moeten zorgen dat servers goed onderhouden worden. "Het is het grootste ingenieursteam dat we ons kunnen voorstellen", zegt uitvoerend producent Jonty Barnes.

Destiny is op 9 september verkrijgbaar voor de PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.

Bekijk op YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Destiny

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
Over de auteur

Lenne Kuin

Redacteur

Rolt nog met regelmaat diverse huis- en tuinartikelen in Katamari Damacy op. Verliest zich echter ook met gemak in role-playing games en point-and-click adventures.
Reacties