Meest opvallende gamereleases van de maand september

Met o.a. The Sims 4, Destiny en FIFA 15.

Iedere maand komen er weer nieuwe games bij en daardoor is het soms nog wel eens lastig bij te houden wat je dit keer weer te wachten staat. Daarom lees je op Eurogamer Benelux aan het einde van iedere maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

The Sims 4

Releasedatum: 2 september 2014
Platform(s): pc

September trapt af met de lancering van The Sims 4. Van de vorige drie delen en uitbreidingen van de populaire serie zijn meer dan 150 miljoen exemplaren verkocht. Maxis borduurt voort op dezelfde formule, maar er is in het vierde deel van The Sims-reeks meer aandacht voor emoties en architectuur. The Sims 4 Premium geeft leden eerder toegang tot uitbreidingen met exclusieve voorwerpen. De levenssimulatie komt ook naar de Mac, maar wanneer precies is tot dusver niet bekend.

Xbox One

Releasedatum: 5 september 2014
Platform(s): Xbox One

Tussen de gamereleases is er deze maand ook een andere opvallende lancering. Hoewel menig gamer de Xbox One al uit Duitsland heeft geïmporteerd, brengt Microsoft zijn nieuwste console na bijna een jaar uitstel ook in Nederland en België uit. De prijs, pakketten, games en specificaties: we hebben alvast alles wat je moet weten over de Xbox One voor je op een rijtje gezet.

Destiny

Releasedatum: 9 september 2014
Platform(s): PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

Op 9 september is een van de grootste gamereleases van 2014. Destiny is ontwikkeld door Halo-studio Bungie. Met een mogelijke investering van een half miljard dollar moet Destiny de nieuwe AAA-titel worden onder de hoede van uitgever Activision. Je kruipt in de huid van een Guardian en trekt naar verschillende locaties in ons zonnestelsel. In juli gingen maar liefst 4,6 miljoen bèta-testers met de futuristische MMO-shooter aan de slag. Een preview van Destiny van Sander lees je alvast op onze website.

Hyrule Warriors

Releasedatum: 19 september 2014
Platform(s): Wii U

Hyrule Warriors is een bijzondere samenwerking tussen Koei Tecmo en Nintendo. Het resultaat is een Dynasty Warriors-achtige hack-and-slash in het The Legend of Zelda-universum. In deze Zelda spin-off betreed je onder meer met Link, Zelda, Ganondorf en andere bekende personages de verschillende slagvelden van Hyrule. De game komt exclusief uit voor de Wii U. Er komt voor de Europese gamers ook een Special Edition van Hyrule Warriors, die naast de game ook een draagbare sjaal van Link bevat.

Wasteland 2

Releasedatum: 19 september 2014
Platform(s): pc, Mac

Meer dan 25 jaar na het eerste deel komt het langverwachte Wasteland 2 uit. De eerste Wasteland maakte de weg vrij voor de Fallout-games, maar tot een vervolg kwam het nooit. De maker van het origineel startte twee jaar geleden met succes een Kickstarter-project en haalde binnen twee dagen voldoende geld binnen. De post-apocalyptische role-playing game is al een tijdje via Steam Early Access beschikbaar.

Theatrhythm Final Fantasy: Curtain Call

Releasedatum: 19 september 2014
Platform(s): 3DS

Theatrhythm Final Fantasy: Curtain Call is het vervolg op Theatrhythm Final Fantasy. In de ritmegame tik en swipe je met je Nintendo 3DS-stylus mee op de maat van de muziek uit de Final Fantasy-games. In het tweede deel heb je de keuze uit zestig personages en passeren meer dan tweehonderd nummers de revue. Daarnaast zijn er twee nieuwe modi: Versus Battle Mode en Quest Medley Mode. Theatrhythm Final Fantasy: Curtain Call is ook verkrijgbaar in twee speciale edities.

FIFA 15

Releasedatum: 25 september 2014
Platform(s): pc, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Xbox 360, Xbox One, Nintendo 3DS, Wii

Eind september galmt het bekende 'EA Sports, it's in the game' weer door de speakers dan wel headset van menig voetballiefhebber. In FIFA 15 staat emotionele intelligentie centraal. De spelers en bal reageren hierdoor realistischer. Ook heeft de ontwikkelaar de nodige aandacht besteedt aan de sfeer op de tribunes. FIFA 15 komt op veel platformen uit, maar niet op de Wii U. Er zijn wel kleine onderlinge verschillen, waaronder de afwezigheid van Pro Clubs in de Xbox 360- en PlayStation 3-versie. Een overzicht van alles wat je moet weten over FIFA 15 lees je alvast op onze website.

The Vanishing of Ethan Carter

Releasedatum: 25 september 2014
Platform(s): pc

In The Vanishing of Ethan Carter ben je de paranormaal begaafde rechercheur Paul Prospero die met de doden kan communiceren. Je reist af naar Red Creek Valley om de ontvoering van een jongen te onderzoeken, maar stuit al snel op een spoor van mysterieuze lijken. Het komt in deze first-person adventuregame neer op ouderwets speurwerk om zo achter het geheim van Ethan Carter te komen. Bij een pre-order op Steam of Good Old Games krijg je een aantal speciale extra's. De game komt volgend jaar ook voor de PlayStation 4 uit.

Forza Horizon 2

Releasedatum: 30 september 2014
Platform(s): Xbox 360, Xbox One

Forza Horizon 2 is de speelse spin-off van de meer serieuze Forza Motorsport-reeks. In het tweede deel heb je meer dan tweehonderd bolides tot je beschikking, waarvan je de pk's de vrije loop kan laten gaan. De open wereld racegame speelt zich dit keer in Zuid-Europa af en is drie keer zo groot als het eerste deel. Forza Horizon 2 heeft een dynamisch weersysteem en de Drivatars van Forza Motorsport 5 maken hun rentree.

Advertentie

Ga naar comments (4)

Over de auteur

Yvo Kieviet

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (4)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread