Mario, Link, Samus, Kirby en meer als eerste amiibo-figuurtjes

Werken met Super Smash Bros.

Nintendo maakt de amiibo-figuurtjes bekend die als eerste op de markt komen. Onder andere Mario, Link, Samus en Kirby maken er onderdeel van uit.

De amiibo werken dankzij NFC-technologie samen met de Nintendo 3DS en de Wii U. Elk figuurtje heeft per ondersteunde game verschillende in-game functies. Het aankomende Super Smash Bros. voor de Nintendo 3DS en Wii U maakt er als eerste gebruik van.

De figuurtjes zijn vanaf vandaag te bestellen bij 'geselecteerde winkelketens' voor 12,99 dollar, omgerekend een tientje. In totaal zijn het er twaalf: naast bovengenoemde komen ook Princess Peach, Donkey Kong, Yoshi, Star Fox, de Wii Fit Trainer, de Villager van Animal Crossing, Pikachu en Marth uit. Allen zijn speelbare karakters in Super Smash Bros.

Op de huidige Nintendo 3DS-modellen werken de figuurtjes met aparte hardware. De nieuwe Nintendo 3DS-modellen bezitten zelf al de technologie om de amiibo mee in te laden.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread