Met de release van FIFA 15 in het vooruitzicht treft Electronic Arts maatregelen tegen valsspelers in FIFA Ultimate Team. Zowel individuen als websites die zich hieraan schuldig maken, krijgen een straf die kan oplopen tot een permanente ban.

De servers worden al enkele jaren geteisterd door bots. Valsspelers gebruiken massaal deze bots om automatisch items op de transfermarkt te kopen en coins te farmen. Deze worden uiteindelijk online voor echt geld aangeboden.

Electronic Arts zegt dat de bots de transfermarkt doorzoeken en biedingen plaatsen. Dit gebeurt op een dusdanige hoge snelheid dat het voor mensen onmogelijk is daartussen te komen. De uitgever heeft daarom de FIFA Ultimate Team Web App op 9 mei gedeactiveerd.

In het nieuwe beleid krijg je eerst een waarschuwing als je coins koopt die door bots zijn gegenereerd. Bij een tweede waarschuwing volgt een gele kaart en worden de gegevens van je account gereset.

Wie voor de derde keer betrapt wordt, krijgt een rode kaart aan zijn broek. Dit resulteert in een permanente online ban van de FIFA-servers. Het farmen en verkopen van coins leidt direct tot een permanente ban, maar dan van alle Electronic Arts onlinegames.

Naast deze maatregelen pakt Electronic Arts ook cheaters in de andere spelmodi van de FIFA-games aan. FIFA 15 ligt vanaf 26 september in de winkels.

cheater1
cheater2

ADVERTENTIE

Gerelateerde games

Over de auteur

Yvo Kieviet

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Meer artikels van Yvo Kieviet

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content

FIFA 15 review

Voetbalvedette over zijn top.

Sony stopt volgend jaar met productie van de PlayStation Vita

En heeft momenteel geen plannen voor een opvolger.

Fortnite Season 6 release date, thema en Battle Pass uitgelegd

Alles wat je over Fortnite Season 6 moet weten.

Castlevania Requiem voor de PlayStation 4 onthuld

Met dank aan het Koreaanse classificeringsbureau.

Meest recent

Advertentie