Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fez-maker Phil Fish stapt wederom uit de gamesindustrie

Verkoopt zijn studio en Fez-merknaam.

Onafhankelijke gamesontwikkelaar Phil Fish stapt wederom uit de gamesindustrie en verkoopt dit keer zijn studio Polytron en de merknaam Fez er bij mee.

De maker van Fez maakt dat bekend op Twitter, waar inmiddels de accounts van zowel Fish als Polytron zijn opgeschort. "Polytron en het intellectueel eigendom (IP) Fez-IP zijn te koop tegen elk aannemelijk bod. Ik ben er klaar mee en ik wil weg," aldus Fish.

Ook geeft de ontwikkelaar aan nog onaangekondigde titels te hebben geschrapt. Fish: "Voor aspirant-ontwikkelaars die meelezen: doe het niet. Het is het niet waard."

Het besluit komt voort uit een uit de hand gelopen online discussie (als omschreven door gameswebsite MCV), die er in uitmondde dat de Twitter-account van Polytron werd gehackt.

Ook zou er online een bestand de ronde doen met daarin persoonlijke informatie van Fish, zoals wachtwoorden en documenten met betrekking tot financiële zaken, zoals bankgegevens. Dit nog onbevestigde bericht is te lezen op Reddit.

Het is de tweede maal dat Fish aangeeft te stoppen. Eerder annuleerde hij de ontwikkeling van een vervolg op Fez en verdween hij van Twitter, tevens na online controverse. Later keerde hij terug, en gaf hij aan dat Polytron onafhankelijke gamedesigners zou helpen met het uitbrengen van hun titels.

Cover image for YouTube videoFEZ - Launch Trailer

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Fez

iOS, PS4, PS3, Xbox 360, PlayStation Vita, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties