Fez-maker Phil Fish stapt wederom uit de gamesindustrie

Verkoopt zijn studio en Fez-merknaam.

Onafhankelijke gamesontwikkelaar Phil Fish stapt wederom uit de gamesindustrie en verkoopt dit keer zijn studio Polytron en de merknaam Fez er bij mee.

De maker van Fez maakt dat bekend op Twitter, waar inmiddels de accounts van zowel Fish als Polytron zijn opgeschort. "Polytron en het intellectueel eigendom (IP) Fez-IP zijn te koop tegen elk aannemelijk bod. Ik ben er klaar mee en ik wil weg," aldus Fish.

Ook geeft de ontwikkelaar aan nog onaangekondigde titels te hebben geschrapt. Fish: "Voor aspirant-ontwikkelaars die meelezen: doe het niet. Het is het niet waard."

Het besluit komt voort uit een uit de hand gelopen online discussie (als omschreven door gameswebsite MCV), die er in uitmondde dat de Twitter-account van Polytron werd gehackt.

Ook zou er online een bestand de ronde doen met daarin persoonlijke informatie van Fish, zoals wachtwoorden en documenten met betrekking tot financiële zaken, zoals bankgegevens. Dit nog onbevestigde bericht is te lezen op Reddit.

Het is de tweede maal dat Fish aangeeft te stoppen. Eerder annuleerde hij de ontwikkeling van een vervolg op Fez en verdween hij van Twitter, tevens na online controverse. Later keerde hij terug, en gaf hij aan dat Polytron onafhankelijke gamedesigners zou helpen met het uitbrengen van hun titels.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Microsoft koopt Activision Blizzard

Voor een recordprijs van 70 miljard dollar!

Deze games komen in de tweede helft van januari naar Xbox Game Pass

Hitman en Extraction staan voor de Death's Door!

Far Cry 6 review - Geen revolutie

Update: Pagan: Control DLC review.

Banjo-Kazooie komt deze week naar Nintendo Switch Online

De beer is terug op een Nintendo-console!

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread