De Belgische spits Eden Hazard staat samen met topschutter Lionel Messi op de cover van FIFA 15 in België, Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Dat meldt Electronic Arts.

De 23-jarige speler voetbalt momenteel bij Chelsea. Vorig seizoen verscheen hij 35 keer op het veld bij de ploeg en maakte hij veertien goals voor de Engelse club. Daarenboven koos de Professional Footballers' Association (PFA) hem als beste jonge speler van het jaar en veroverde hij een plaatsje in het ultieme elftal van de organisatie.

Hazard zelf vindt het een eer om op het hoesje van de game te staan. Hij heeft FIFA 15 zelf al gespeeld en vindt het de meest realistische voetbalgame die hij ooit gezien heeft, zo geeft hij in een reactie aan.

EA Sports heeft daarnaast ook een deal gesloten met Chelsea, waardoor er de komende seizoenen zowel digitale als sociale content rond de club uitkomt in de aankomende voetbalgame. Het eerste resultaat van die overeenkomst is een FIFA 15 wallpaper van enkele Chelsea spelers.

FIFA 15 is vanaf 25 september beschikbaar op de PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Nintendo Wii, pc, Nintendo 3DS en PlayStation Vita.

1

ADVERTENTIE

Over de auteur

Niels Jani

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Meer artikels van Niels Jani