Call of Duty: Advanced Warfare niet in ontwikkeling voor Wii U

'We brengen de game naar waar er publiek voor is.'

Uitgever Activision en ontwikkelaar Sledgehammer Games bevestigen vandaag dat Call of Duty: Advanced Warfare niet in ontwikkeling is voor de Wii U.

Call of Duty: Black Ops 2 en Call of Duty: Ghosts lanceerden eerder wel voor de Wii U. Volgens Sledgehammer mede-oprichter Michael Condrey light het besluit Advanced Warfare niet voor Nintendo's console uit te brengen bij Activision. "De Wii U maakte geen onderdeel uit van de plannen. Het was puur een zakelijk besluit," aldus Condrey tegenover Eurogamer.

Sledgehammer is verantwoordelijk voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One-versie, waar Transformers-maker High Moon Studios de overzetting doet naar de PlayStation 3 en Xbox 360.

Activision-baas Eric Hirshberg verklaart aan Eurogamer Italië: "Bij elke game bekijken we opnieuw welke platformen er bij passen. We willen er zeker van zijn dat we onze games daar brengen waar er een publiek voor is."

Het blijkt exact de reden waarom Ubisoft Assassin's Creed-games niet meer naar de Wii U brengt. Volgens de uitgever zijn Wii U-eigenaren meer geïnteresseerd in een game als Just Dance.

Hirshberg benadrukt wel dat het partnerschap met Nintendo wordt voortgezet, door games voor de Wii U uit te brengen die bij het platform passen. Het aankomende Skylanders: Trap Team is daar een voorbeeld van.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread