Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Duiven-datingsim Hatoful Boyfriend lanceert in september

Wordt het een hoogvlieger?

Devolver Digital stelt de duiven-datingsim Hatoful Boyfriend uit, van 21 augustus naar 4 september aanstaande. "De game heeft nog iets langer nodig om uit te broeden," aldus de uitgever.

De titel is een Engelse versie van de gelijknamige Japanse dating-simulator. Hierin kom je terecht op een universiteit, waarop alle studenten duiven zijn. Door het gesprek aan te gaan en keuzes te maken, pap je aan met een van de zeven potentiële dates.

Het visual novel-genre is erg populair in Japan, waarin je normaal gesproken jongens of meisjes versierd. De duiven in Hatoful Boyfriend zijn dan ook karikaturen van bekende stereotypen, zoals de verlegen boekenwurm, de mysterieuze dokter en de vriend waar je al mee optrekt sinds de kleuterschool.

De game is enkel digitaal verkrijgbaar, tevens als Summer of Dove Collector's Edition. Deze bevat naast de game een soundtrack, een stripverhaal van bedenker Hato Moa, wallpapers en het St. Pigeonations 2014 Yearbook. Hatoful Boyfriend komt uit voor de pc, Mac en Linux.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Hatoful boyfriend

PS4, PlayStation Vita, PC, Mac

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!
Reacties