Ontsnap uit de gevangenis in The Escapists

Pixelavontuur voor pc en Xbox One.

Ontwikkelaar Team17 toont de eerste trailer voor The Escapists. De game komt gedurende het derde kwartaal naar Steam Early Access en uiteindelijk ook naar de Xbox One.

In The Escapists speel je een gedetineerde van een gevangenis. Je doel is om te ontsnappen uit de ommuurde plek, maar als je niet gesnapt wilt worden heb je een waterdicht plan nodig. De game heeft role-playing elementen en crafting systemen zoals je die kent uit Minecraft en Terraria.

In de trailer bereidt de gevangene zich op zijn ontsnapping voor door zijn uithoudingsvermogen en spierkracht op te krikken in de gym. Daarna breidt hij zijn kennis uit in de bibliotheek. 's Nachts combineert hij een plank, een stuk metaal en wat tape om een spade te maken waarmee hij een tunnel van zijn cel naar de buitenwereld graaft.

Dit is niet de enige manier om te ontsnappen. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een rel te starten en van de chaos gebruik te maken om je slag te slaan.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Niels Jani

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread