Wonderstruck werkt aan sandbox-MMO Oort Online

De Britse studio zoekt nog volop fondsen.

Ontwikkelaar Wonderstruck geeft na zes maanden voorbereidend werk een eerste blik op diens MMO-game Oort Online. De studio die voornamelijk bestaat uit ex-werknemers van Lionhead (Fable, Populous) en Electronic Arts wil de game financieren door middel van crowdfunding. De game komt uit voor de pc, Mac en Linux.

Met zijn willekeurig gegenereerde en door kubusvormige blokken opgebouwde wereld lijkt Oort Online op het eerste zicht op Minecraft. Net zoals in de game van Notch is het ook in Oort Online mogelijk om de wereld af te breken en bouw je met de verzamelde grondstoffen je eigen creaties op. Je bouwsels bescherm je tegen de vernielzucht van ander spelers door middel van bakens, waarmee je bepaalde delen van de wereld voor jezelf opeist.

Voor de komst van de menselijke spelers was de planeet uit de game geen levenloze plek. Vroeger werd de wereld bevolkt door de Oort, een technologisch geavanceerd ras dat van de ene dag op de andere uitstierf. Hun tempels, dorpen en ruïnes gevuld met waardevolle artefacten sieren nog steeds het landschap.

Je kan deze antieke bouwsels alleen verkennen, maar het is wijzer om dat samen met andere spelers te doen. De schatten van de Oort worden bewaakt door The Protectors, een ras gemaakt door de Oort met als enige doel om hun meesters te dienen en te beschermen. De Protectors dwalen over het land in meerdere vormen en formaten. Zo zijn er de gewone voetsoldaten die je in je eentje wel aankan, maar er dwalen ook gigantische kolossen rond die onvoorzichtige avonturiers platdrukken met een tikje van hun vingers.

Je stapt de wereld in als één van de zes speelbare rassen, die je uitdost met tal van pantsers en wapens. Die voorwerpen stel je ook zelf samen via een crafting-systeem. De wereld zit tevens vol wilde dieren die je opjaagt of temt. Je wordt sterker naarmate je meer ervaringspunten vergaart en is het mogelijk om je bij een guild aan te sluiten.

Oort Online zoekt zijn fondsen via crowdfunding, maar in tegenstelling tot de meeste hedendaagse projecten doet Wonderstruck dit niet via Kickstarter. De ontwikkelaar financiert over een lange periode en de geldophaling bestaat uit meerdere rondes. Per keer haalt Wonderstruck geld binnen voor één bepaald aspect van de game. Momenteel zoekt het team zo'n 50.000 dollar om het vechtsysteem te ontwikkelen.

Alles over Oort Online vind je op de website van de MMO. Vanaf een bijdrage van 15 dollar krijg je vroeg toegang tot de game. Daarmee mag je echter pas vanaf eind volgend jaar met de game aan de slag. Wie 25 of 50 dollar betaald, mag de wereld van Oort Online wat eerder verkennen.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Niels Jani

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread