Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Electronic Arts lanceert EA Access op Xbox One

Sony noemt de dienst "niet waardevol genoeg."

Electronic Arts heeft de EA Access dienst voor Xbox One aangekondigd. Via het programma krijgen abonnees toegang tot verschillende games van Electronic Arts voor vijf dollar per maand of dertig dollar per jaar.

Daarenboven geldt er voor die spelers een korting van tien procent op alle digitale Electronic Arts producten die ze aankopen op de Xbox One.

Leden kunnen ten slotte ook nieuwe games vijf dagen voor hun lancering uitproberen. De voortgang in die versies wordt ook overgedragen naar de volledige game. Onder andere Dragon Age: Inquisition en FIFA 15 gaan alvast gebruik maken van de functie.

EA Access gaat vandaag de bèta fase in. Spelers kunnen de dienst op die manier al uitproberen. De bèta fase geeft een ongelimiteerde toegang tot FIFA 14, Madden NFL 25, Peggle 2 en Battlefield 4.

Het lidmaatschap van de dienst is te koop via Xbox Live of in winkels zoals GameStop.

De dienst komt niet naar PlayStation 4. "We hebben de EA Access dienst onderzocht en besloten dat het niet de waarde biedt die PlayStation klanten verwachten," zo vertelt een woordvoerder van Sony.

"Abonnementen voor PlayStation Plus zijn met meer dan 200 procent gestegen sinds de lancering van de PlayStation 4," zo gaat de woordvoerder verder. "Dit toont dat klanten zoeken naar één lage prijs die verschillende diensten over verschillende toestellen heen dekt."

Read this next