Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Details The Last of Us film onthuld tijdens Comic Con

Arya Stark van Game of Thrones mogelijk rol als Ellie.

Details over de The Last of Us film zijn onthuld tijdens de San Diego Comic Con. Op een panel van Sony Screen Gems werd de verfilming van de survival-horror avonturengame voor het eerst besproken.

Neil Druckman van ontwikkelaar Naughty Dog schrijft het script, terwijl Sam Raimi de rol van producent op zich neemt. Raimi werkte eerder aan films als Evil Dead en Spider-Man 1, 2 en 3.

Volgens Druckman waren er oorspronkelijk twee versies van de verfilming. De versie van Raimi werd verkozen boven de versie van Clint Culpepper van productiebedrijf Screen Gems. Volgens Druckman blijven de plannen om de film trouw te laten zijn aan de game op deze manier gewaarborgd.

Zo is de opening van de film gelijk aan de game van The Last of Us. De castingsessies van de verfilming zijn ook al begonnen. Actrice Maisie Williams speelt mogelijk de rol van Ellie. Williams is bekend voor haar rol als Arya Stark in Game of Thrones.

Druckman is degene die de regisseur kiest en meldt dat hij niet een "slechte imitatie van de game" wil leveren. De acteur die Joel speelt, moet volgens hem een eigen interpretatie van het personage brengen.

De film komt volgens Raimi de komende jaren nog niet uit. The Last of Us kwam vorig jaar uit op PlayStation 3. De herwerking The Last of Us: Remastered komt op 30 juli uit voor PlayStation 4.

Cover image for YouTube videoThe Last of Us Remastered E3 2014 Trailer (PS4)

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Related topics
Over de auteur
Sander van Dalsum avatar

Sander van Dalsum

Redacteur

Freelance journalist. Speelt graag stealth-games, RPG's en tactische shooters. Houdt net als iedereen van muziek.

Reacties