Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Borderlands-studio onthult co-op shooter Battleborn

Met een vleugje MOBA.

Gearbox Software kondigt middels een persbericht een nieuwe IP met de titel Battleborn aan. De co-op shooter is in ontwikkeling voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Battleborn speelt zich af in de nabije toekomst. In de fantasierijke 'hero shooter' heb je de keuze uit verschillende helden waarmee je het slagveld betreedt. Er is zowel een coöperatieve singleplayermodus als een competitieve multiplayermodus.

In de game spelen eigenschappen van het multiplayer online battle arena (MOBA)-genre een rol. Zo is de enige tot nu toe bekendgemaakte Incursion-modus een modus voor teams van vijf tegen vijf. Daarin neem je het niet alleen tegen elkaar op maar ook tegen computerbestuurde vijanden. Door deze te doden stijg je in level en speel je nieuwe vaardigheden vrij.

Ieder karakter heeft daarbij een eigen wapen en speelstijl. In de aankondigingstrailer zie je zo onder meer een vrouwelijke elf die gebruik maakt van een pijl-en-boog, samen met een brede militair en zijn machinegeweer.

De uitgever van de game is 2K Games en de ontwikkelaar is ook verantwoordelijk geweest voor de Borderlands-reeks.

De precieze releasedatum van Battleborn is nog niet bekend, maar de periode staat gepland voor het fiscale jaar 2016 dat op 31 maart 2016 eindigt.

Bekijk op YouTube

Read this next