Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Riot Games sluit publieke chatruimtes League of Legends

Situatie loopt volgens de studio uit de hand.

Het loopt zo erg uit de hand in de publieke chatruimtes van League of Legends dat uitgever Riot Games besluit om ze te sluiten.

In een statement op het officiële League of Legends forum laat de studio weten dat de chatruimtes vol zitten met Elo boost spammers, Riot Point-verkopers en scammers. Er zijn tevens te weinig mogelijkheden voor de moderators om alles in goede banen te leiden.

Riot Points zijn één van de twee betaalmethodes in de game die in de chatruimtes te koop worden aangeboden. Elo boost refereert naar het Elo-systeem waaraan je de relatieve vaardigheden van een gebruiker inziet. De spam in de chat biedt een dienst aan om die vaardigheden omhoog te krikken.

De ontwikkelaar legt uit dat momenteel alleen de privé-chatruimtes nog online zijn. De publieke ruimtes blijven dicht totdat het voldoet aan de visie van Riot Games: een veilige omgeving waarin spelers voor en na een wedstrijd gezellig met elkaar kunnen praten.

Cover image for YouTube videoA Twist of Fate | Cinematic - League of Legends

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

League of Legends

PC

Related topics
Over de auteur

Lenne Kuin

Redacteur

Rolt nog met regelmaat diverse huis- en tuinartikelen in Katamari Damacy op. Verliest zich echter ook met gemak in role-playing games en point-and-click adventures.

Reacties