EA-baas: 'Lancering Battlefield 4 onacceptabel'

Battlefield Hardline krijgt meer ontwikkelingstijd en testfases.

De lancering van Battlefield 4 is onacceptabel voor Electronic Arts. Dat zegt bestuursvoorzitter Andrew Wilson in een interview met onze Britse collega's van Eurogamer.

Battlefield 4 werd eind 2013 gelanceerd op de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. In de eerste maanden kampten gamers echter met veel problemen. Voornamelijk in de multiplayer modus kwamen veel bugs voor waardoor spelen soms onmogelijk werd gemaakt.

"Voor de duidelijkheid, het was geen serverprobleem voor Battlefield 4", zegt Wilson in het interview. "Het was een probleem aan de client-zijde. Op dit moment werkt de game ontzettend goed en hebben spelers er veel plezier in."

De Australir zegt dat de hoge ambitie uiteindelijk de valkuil is geweest. Zo zijn er volgens hem teveel nieuwe dingen in Battlefield 4 gestopt zonder dat ze eerst voldoende zijn getest. Toch spreekt Wilson tegen dat de ontwikkeling van de game is versneld zodat het als lanceringstitel voor de PlayStation 4 en Xbox One kon dienen.

"Je kunt het conservatieve pad bewandelen die enkele anderen in de industrie doen. Dan heb je niet de problemen, maar heb je wel een game die nagenoeg hetzelfde is. Of je verlegt je grenzen en komt in de situatie waarin wij verkeerden. Het is allebei niet goed, maar ik werk liever voor het bedrijf dat zijn grenzen verlegt."

Wilson zegt veel van de onacceptabele lancering van Battlefield 4 geleerd te hebben. Om dit soort problemen in de toekomst te voorkomen, heeft Wilson de ontwikkelingstijd en testfases aangepast. Zo komt het Battlefield Hardline ten goede dat de game drie jaar in ontwikkeling is.

Momenteel is er een open bta van Battlefield Hardline op pc en de PlayStation 4. De shooter komt op 21 oktober uit voor de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.

ADVERTENTIE

Ga naar comments (1)

Over de auteur

Yvo Kieviet

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Wolfenstein: Youngblood heeft een open levelstructuur

Dankzij ontwikkelaar Arkane Studios.

Metro Exodus krijgt twee DLC-pakketten

Met nieuwe personages in de hoofdrol.

Apex Legends verbant meer dan 770.000 cheaters

Dankzij de nieuwe rapporteringstool.

Borderlands 3 bevat microtransacties

Maar enkel voor cosmetische voorwerpen.

Reacties (1)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread