Voorlopig niet twee GamePads tegelijk op Wii U

Nintendo richt zich eerst op verkoop consoles.

Het is voorlopig niet mogelijk om met twee GamePads op de Wii U te spelen. Dat maakt Nintendo's Shigeru Miyamoto aan gamesite IGN bekend.

"Ik denk dat het momenteel niet realistisch is dat mensen twee GamePads aanschaffen", zegt Miyamoto. "We proberen ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen het systeem zelf kopen, daar ligt onze focus nu. Voorlopig behoort gameplay met twee GamePads niet tot de kortetermijndoelen."

De Japanse gameontwerper zegt dat spelen met twee GamePads op technisch vlak wel mogelijk is en dat het ook een interessant idee is. Het nadeel is echter dat het veel tijd en geld kost. Door de beperkte capaciteiten is het maken van een keuze tussen games die op één of twee GamePads draaien dus noodzakelijk.

Nintendo draait al drie jaar op rij verlies en verkeert momenteel in zwaar financieel weer, mede door de tegenvallende verkoopcijfers van de Wii U. Onlangs zijn nog een nieuwe The Legend of Zelda- en Star Fox-game aangekondigd, die de verkoop van Nintendo's console van een stimulans moeten voorzien.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Yvo Kieviet

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread