Final Fantasy Type-0 HD onthuld voor PlayStation 4 en Xbox One

Overzetting van Japanse origineel voor PlayStation Portable.

Square Enix maakt bekend dat Final Fantasy Type-0 HD in ontwikkeling is voor de PlayStation 4 en Xbox One. Het betreft een overzetting van het origineel voor de PlayStation Portable, dat sinds 2011 verkrijgbaar is in Japan.

De aankondiging volgt slechts een dag nadat de vertalers en romhackers van Operation Doomtrain een eigen fanvertaling van Final Fantasy Type-0 lanceerden. Aan het project is meer dan een jaar gewerkt, doordat het er tijden niet op leek dat Square Enix de titel ooit nog buiten Japan zou uitbrengen.

Op de officiŽle PlayStation Blog werd kortstondig bericht over een PlayStation Vita-versie van Final Fantasy Type-0 HD, maar die onthulling werd later gerectificeerd. Nu wordt enkel nog gesproken over een PlayStation 4 en Xbox One-versie.

Final Fantasy Type-0 speelt zich af in Orience, waar je met de veertien klasgenoten van Class Zero missies onderneemt voor de Suzaku Peristylium. Het land is verdeeld in vier naties, die zo elk hun eigen Peristylium-academie hebben. Het verhaal deelt plotelementen met de Final Fantasy XIII-trilogie.

Een releasedatum voor de HD-versie is nog niet bekend. Wel toont Square Enix de game kort aan het einde van onderstaande trailer voor Final Fantasy Agito, een free-to-play spin-off voor iOS en Android. Deze komt tevens naar Amerika en Europa.

ADVERTENTIE

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread