Nintendo sluit Europese hoofdkantoor in Gro▀ostheim

130 werknemers worden op straat gezet.

Nintendo is genoodzaakt het Europese hoofdkantoor in Großostheim (Duitsland) te sluiten. Door deze maatregelen verliezen 130 werknemers hun job.

Het Japanse bedrijf zegt in een officiële verklaring zich in Europa te moeten aanpassen aan een snel veranderende zakelijke omgeving. Eén van de maatregelen is het sluiten van het hoofdkantoor in Großostheim. De werkzaamheden worden voortgezet in het kantoor in Frankfurt, dat nu het nieuwe Europese hoofdkantoor wordt.

Door deze herorganisatie worden in totaal 130 werknemers ontslagen. Dit geldt overigens niet alleen voor de Nintendo-werknemers in Großostheim, maar ook voor de mensen in Frankfurt. Binnenkort krijgen zij te horen of hun functie vervalt.

Nintendo verkeert momenteel in financiële moeilijkheden. Afgelopen jaar maakte het Japanse bedrijf voor het derde jaar op rij verlies. De slechte cijfers van Nintendo worden mede veroorzaakt door de tegenvallende verkoop van de Wii U.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Yvo Kieviet

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread