Xbox One-controller nu ook compatibel met pc

Drivers zijn alvast te downloaden.

Het is vanaf nu mogelijk met een Xbox One-controller op een pc te gamen. Major Nelson (die in het echte leven de naam Larry Hryb draagt) van Microsoft heeft op zijn blog bekendgemaakt dat je de benodigde drivers daarvoor kunt downloaden.

De Xbox One-controller werkt met alle games en applicaties die ook de Xbox 360-controller ondersteunen. De drivers zijn onderdeel van een toekomstige Windows-update. Tot die tijd is het besturingsprogramma van de Xbox One-controller alvast te downloaden.

Er zijn twee verschillende versies van het besturingsprogramma beschikbaar: een 32- en 64-bit versie. Nadat je die hebt geïnstalleerd, sluit je de Xbox One-controller middels een micro-USB-kabeltje aan op je computer en ben je klaar om te gamen. Het is nog niet bekend of ook draadloos gamen met de controller mogelijk is.

De console van Microsoft is vooralsnog niet in de Benelux te koop. De Xbox One komt in september naar Nederland en België.

controller

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Yvo Kieviet

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread