Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ontslagen Destiny-componist klaagt Bungie aan

Martin O'Donnell meent nog geld te moeten krijgen van de ontwikkelaar.

Componist Marty O'Donnell sleept ontwikkelaar Bungie en diens algemeen directeur Harold Ryan voor de rechter. De ontslagen werknemer van de ontwikkelaar beweert nog recht te hebben op financiële vergoedingen.

Uit documenten gepubliceerd door VentureBeat blijkt dat de aanklacht op 1 mei is ingediend. O'Donnell zegt nog recht te hebben op betaling van onbetaalde vakantiedagen en andere extra's. Daarnaast eist hij compensatie voor de geleden financiële schade.

De Amerikaanse componist werd in april op staande voet ontslagen. O'Donnell was toen al veertien jaar in dienst bij Bungie. Hij is naar eigen zeggen "zonder reden" ontslagen en beweert dat Ryan er persoonlijk voor heeft gezorgd dat Bungie zijn financiële verplichtingen niet nakomt.

Bungie en diens algemeen directeur ontkennen de meeste aantijgingen van de voormalige werknemer. Zij bevestigen wel dat O'Donnell ontslagen is.

Op het moment van ontslag werkte O'Donnell aan de soundtrack van Destiny. Eerder werkte de componist al aan de soundtrack van verscheidene Myth- en Halo-games.

Bekijk op YouTube

Read this next