Mario Kart 8 krijgt auto van Mercedes als DLC

UPDATE: komt ook naar Europa.

UPDATE: Nintendo of Europe bevestigt via Twitter dat de Mercedes-uitbreiding voor Mario Kart 8 ook uitkomt in Europa.

Een exacte releasedatum blijft vooralsnog uit. Wel is duidelijk dat de content in de zomerperiode uitkomt en vermoedelijk gratis is, net als in Japan.

ORIGINEEL: Mario Kart 8 voor de Wii U krijgt een gratis downloadbare uitbreiding in de vorm van een Mercedes GLA-auto. De gratis kart is deze zomer gratis te downloaden in Japan; volgens een woordvoerder van Nintendo volgen details voor Europa later.

De samenwerking brengt ook met zich mee dat Mario verschijnt in een live-action reclamespot voor Mercedes. De website van Mercedes promoot de samenwerking ondertussen via de visuele stijl van Super Mario Bros. op de NES.

Het is niet de eerste keer dat de games van Nintendo echte merken bevatten: zo bevatte Wave Race 64 jet ski's van het merk Kawasaki. De samenwerking met Mercedes vloeit waarschijnlijk voort uit het feit dat Nintendo al aangaf zijn intellectuele rechten op personages breder te willen inzetten.

mario

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Carl Vander Maelen

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread