Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dragon Quest VIII nu verkrijgbaar op iOS en Android

Journey of the Cursed King is de eerste in de serie mobiele overzettingen voor het westen.

De Japanse role-playing game Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King van ontwikkelaar Square Enix is vanaf vandaag verkrijgbaar voor iOS en Android. Het is de eerste in de serie mobiele overzettingen die een westerse uitgave krijgt. Deze uitgave kost 17,99 euro.

Dragon Quest VIII is een overzetting van de gelijknamige PlayStation 2-game die in 2004 in Japan uitkwam. De mobiele versie belooft 'gestroomlijnde' touchscreen-bediening met vrij gepositioneerde diagonale toetsen en een bewerkt gevechtssysteem datgebruikt maakt van de touchscreen-mogelijkheden.

Hoewel de PlayStation 2-versie van Dragon Quest VIII in de westerse landen voorzien is van ingesproken dialoog, doet de mobiele versie het zonder deze stemmen. Deze maakten namelijk nooit deel uit van de Japanse PlayStation 2-versie, waarvan dit een overzetting is.

Het achtste deel is de eerste mobiele Dragon Quest-game die hier uitkomt. Square Enix kondigde vorig jaar aan dat het bedrijf Dragon Quest I tot en met VIII opnieuw zou uitbrengen en tot dusver zijn I, IV en VIII reeds in Japan verschenen. Het is nog niet duidelijk of het voor ons bij VIII blijft of dat ook de andere delen de oversteek maken.

Bekijk op YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Dragon Quest VIII

Nintendo 3DS

Related topics
Over de auteur

Lenne Kuin

Redacteur

Rolt nog met regelmaat diverse huis- en tuinartikelen in Katamari Damacy op. Verliest zich echter ook met gemak in role-playing games en point-and-click adventures.
Reacties