Total Chaos is een survival-horror mod voor Doom II

Ja, je leest het goed: voor Doom II.

Modder Wadaholic werkt aan een nieuwe mod voor Doom II. Total Chaos is een survival-horror game in een open wereld en de bta-versie is eind dit jaar speelbaar.

In Total Chaos word je met slechts een videocamera bij de hand op een mysterieus eiland met een verlaten koolmijn gedropt. Alle mijnwerkers zijn verdwenen en aan jou de taak hen op te sporen.

Het eiland zit vol met zombies, dus moet je op zoek naar spullen om te overleven. Door de afwezigheid van wapens komt het allemaal neer op je gezonde verstand en het gebruiken van de omgeving. Zo kun je bijvoorbeeld vuur stichten of vallen opzetten om aan de zombies te ontkomen.

Wadaholic gebruikt niet de twintig jaar oude Doom II engine, maar een gemodificeerde versie van de originele broncode. De aangepaste engine ondersteunt nu OpenGL, mouse look en andere grafische aspecten zoals 16x motion blur, hoge resolutie texturen en driedimensionale modellen.

Total Chaos wordt waarschijnlijk gratis. Om de mod te kunnen spelen is wel een versie van Doom II vereist en n van de twee source ports: GZDoom of Zandronum. Wadaholic overweegt nog een eventuele multiplayermodus.

ADVERTENTIE

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Yvo Kieviet

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread