Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Harmonix haalt Kickstarterdoel Amplitude HD

Op het nippertje.

De Kickstartercampagne voor Amplitude HD is succesvol afgerond. Het beoogde bedrag van 775.000 dollar is binnen de tijd behaald. Met nog dertien uur te gaan staat de teller nu op meer dan 800.000 dollar.

Het doel is op het nippertje bereikt. Toen twee dagen geleden nog minder dan de helft bleek gefinancierd leek de toekomst voor de ritmegame niet erg zonnig. Eens Insomiac-medeoprichter Ted Price (Ratchet & Clank, Resistance, Sunset Overdrive) 7500 dollar schonk en opriep mee te doneren, raakte de campagne toch nog in een stroomversnelling.

Daarbij is nu bekend wie zoal de soundtrack verzorgen voor Amplitude HD. Onder andere de band Freezepop, Danny Baranowsky (Super Meat Boy), Anamanaguchi (Scott Pilgrim vs. The World), C418 (Minecraft), Jim Guthrie (Superbrothers: Sword & Sworcery EP) en Kasson Crooker (FreQuency, Amplitude) werken aan de HD-remake mee.

Doordat Price zo'n hoog bedrag in het project steekt, mag hij zelf een nummer uitkiezen voor in de game. Dat wordt Crazy Ride, de track uit de promotievideo voor het twintigjarige bestaan van Insomniac.

Amplitude HD is in ontwikkeling voor de PlayStation 3 en PlayStation 4 en komt in 2015 uit.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Awaiting cover image

Amplitude HD

PS4, PS3

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties