Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Unreal Tournament-studio lanceert Tappy Chicken

Epic toont met Flappy Bird-kloon de flexibiliteit van Unreal Engine 4.

Unreal Tournament-ontwikkelaar Epic Games lanceert een eigen Flappy Bird-kloon in de App Store en op Google Play. Tappy Chicken draait op de Unreal Engine 4 en is gemaakt om de flexibiliteit van de engine aan te tonen.

De game is gemaakt door een enkele medewerker van Epic Games, een grafisch vormgever die normaliter geen games ontwikkeld. "Tappy Chicken toont wellicht niet de volledige grafische kracht van de Unreal Engine 4, maar laat wel zien hoe bijna iedereen er een leuk spelletje mee kan ontwikkelen voor mobiele apparaten en webbrowsers," aldus Epic Games.

Tappy Chicken is gratis te downloaden. Een versie voor webbrowsers (Chrome, Firefox, Safari en Opera) is ook in ontwikkeling.

Unreal Engine 4 is een nieuwe engine die Unreal Engine 3 opvolgt. Onder andere de PlayStation 4-exclusieve titel RIME en de volgende Unreal Tournament-game maken er gebruik van.

De derde Unreal Engine is tijdens de vorige generatie spelcomputers ingezet voor meer dan honderd games, waaronder de Batman: Arkham-serie, DmC: Devil May Cry en BioShock Infinite.

Cover image for YouTube videoUnreal Engine 4: Tappy Chicken

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Flappy Bird

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties