Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Kickstartercampagne gestart voor Zenzizenzic

UPDATE: Nederlandse shoot 'em up behaalt doel.

UPDATE: De Kickstartercampagne voor Zenzizenzic is geslaagd. Met nog zeven dagen op de teller is het beoogde bedrag van 2000 euro behaald dankzij meer dan 150 financierders, zo laat ontwikkelaar Ruud Koorevaar weten.

Alle extra opbrengsten gaan nu naar de uitbreiding Macro, waarvan de ontwikkeling wordt gestart nadat de hoofdgame uit is. "De speler wordt los gemaakt van de vaste camera en krijgt de vrijheid om een abstracte ge-randomiseerde open wereld vol uitdagingen te verkennen," aldus Koorevaar.

ORIGINEEL: De Nederlandse onafhankelijke ontwikkelaar Ruud Koorevaar is een Kickstartercampagne gestart voor zijn debuutgame Zenzizenzic, een twin-stick 2D shoot 'em up voor pc, Mac en Linux. Dat laat Koorevaar zelf weten middels een persbericht.

Koorevaar heeft op moment van schrijven nog vijftien dagen om zijn doel van 2000 euro te behalen. Daarmee wordt de laatste ontwikkelingsfase bekostigt. Eens de 'stretch goals' worden bereikt staat er ook een uitbreiding in de planning met de subtitel Macro, waarin een open spelwereld centraal staat. Momenteel hebben 103 financierders reeds 1451 euro gedoneerd.

Zenzizenzic kenmerkt zich vooral door een abstracte en minimalistische visuele stijl. Daarbij is de game in je eentje of met twee spelers te spelen. De dynamische moeilijkheidsgraad past zich aan je vaardigheden aan en wordt moeilijker naargelang je beter wordt.

Naast de Kickstartercampagne is er ook een Steam Greenlight-pagina opgezet. Zenzizenzic komt eind juli uit via de digitale kanalen en kost €5,99. De game is dan bijna twee jaar in ontwikkeling geweest.

Bekijk op YouTube

Read this next