Microsoft kondigt Halo 5: Guardians aan voor Xbox One

Lanceert in herfstperiode 2015.

Microsoft kondigt zojuist Halo 5: Guardians aan voor de Xbox One. De volgende game in de Halo-reeks lanceert in de herfstperiode van 2015 en 'zet de legendarische saga van de Master Chief voort.'

Halo 4-ontwikkelaar 343 Industries staat wederom aan het roer. Volgens de studio is Halo 5: Guardians in alle opzichten groter dan het voorgaande deel. Meer content en een grotere omvang worden mogelijk gemaakt door een krachtigere engine. De game is van de grond af aan opgebouwd voor de Xbox One.

343 Industries-leidinggevende Bonnie Ross bevestigt dat Halo 5 op 60 frames per seconde draait en dedicated servers gebruikt voor de multiplayermodi. "We hebben van Halo 4 veel geleerd qua technologie en performance. Maar bovenal hebben we een community liefhebbende gamers leren kennen. Ze zien net zoals wij dat het Halo-universum oneindig veel potentie heeft."

halo

'Core' elementen uit voorgaande Halo-games keren terug in Halo 5, maar er wordt vooral geïnvesteerd in een ervaring die de krachtigere Xbox One-hardware en het ecosysteem van de spelcomputer (lees: Xbox Live) volledig benut. "Zo bouwen we werelden die de term 'next-gen' waardig zijn," aldus Ross.

Ook spreekt Ross over een 'reis' die al in 2014 wordt gestart. Ross: "Deze reis begint al in 2014 met een grote stap voorwaarts, niet een kleine. Over onze plannen voor 'dit jaar' horen jullie meer op de persconferentie van Microsoft tijdens de E3 op 9 juni."

Onze Britse collega's speculeren dat Ross wellicht spreekt over een bèta-periode, of de mogelijke aankondiging van Halo 2: Anniversary. Halo 2 is in november namelijk precies tien jaar oud.

In het najaar van 2015 komt tevens de televisieserie van Halo uit. Deze wordt geregisseerd door Steven Spielberg en wordt enkel uitgezonden op de Xbox One.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread