Nieuwe Rockstar-game in ontwikkeling voor begin 2015

Grand Theft Auto V meer dan 33 miljoen keer verkocht.

Take-Two Interactive verwacht een nieuwe game van Grand Theft Auto-ontwikkelaar Rockstar Games uit te brengen in het aankomende fiscale jaar, dat eindigt op 31 maart 2015.

Het betreft een titel voor de huidige generatie spelcomputers, waarbij naar alle waarschijnlijkheid in ieder geval wordt gedoeld op de PlayStation 4 en Xbox One.

Het moederbedrijf maakt dat bekend in een rapport over de jaarcijfers. Daarin is tevens bekendgemaakt dat Grand Theft Auto V inmiddels wereldwijd 33 miljoen keer is verkocht. Ook Borderlands 2 scoort volgens het bedrijf goed met 9 miljoen verkochte exemplaren, gevolgd door BioShock Infinite (6 miljoen) en Civilization V (5 miljoen).

Take-Two Interactive boekt daardoor een nettowinst van 2,4 miljard dollar. Dat is hoger dan vorig jaar, toen het bedrijf 1,2 miljard dollar winst rapporteerde. In het aankomende fiscale jaar brengt uitgever 2K Games onder andere NBA 2K15, Borderlands: The Pre-Sequel, Sid Meier's Civilization: Beyond Earth, Evolve en WWE 2K15 uit, samen met de nog onaangekondigde game van Rockstar.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread