Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

GERUCHT: Red Dead Redemption toch naar pc

'Compatibel met Windows 7, 8 en 8.1.'

Rockstar Games' westerngame Red Dead Redemption komt mogelijk na vier jaar alsnog uit voor de pc. Op de website van Microsoft is te zien dat de game compatibel is met recente Windows-versies.

Een oplettend lid van het gamesforum NeoGAF ontdekte Red Dead Redemption in het compatibiliteitscentrum van Windows. Op deze site is te zien welke software en hardware werkt op de nieuwste Windows-versies. Naast de cover van Read Dead Redemption staat er ook dat de game geschikt is voor Windows 7, Windows 8 en Windows 8.1.

In de richtlijnen van Microsoft staat dat de compatibiliteit van de software eerst wordt getoetst aan een aantal voorwaarden. Indien goedgekeurd verschijnt het op het compatibiliteitscentrum van Windows.

Dit houdt mogelijk in dat de ontwikkelaar of uitgever van Red Dead Redemption een pc-versie heeft ingediend om het voor Windows uit te brengen. Zowel Rockstar als Take-Two Interactive hebben hierop nog niet gereageerd.

Red Dead Redemption is een sandbox-game in het wilde westen van de makers van de Grand Theft Auto-serie. De game kwam in 2010 alleen voor de PlayStation 3 en Xbox 360 uit.

Cover image for YouTube videoRed Dead Redemption Official Trailer "My Name is John Marston"

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Red Dead Redemption

PS4, PS3, Xbox 360, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties