Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

The Sims 4 ontvangt 18+ classificatie in Rusland

Homoseksuele relaties gezien als gezondheidsgevaar.

The Sims 4 ontvangt in Rusland een 18+ classificatie. De verkoop van de levenssimulator van Electronic Arts aan minderjarigen is daardoor strafbaar.

De leeftijdsclassificatie wordt aan het licht gebracht op de Russische Twitteraccount van The Sims. Daar werd eerder deze week vertelt dat The Sims exclusief voor achttienjarigen verkrijgbaar is. Toen een fan om de reden hiervoor vroeg, werd er uitgelegd dat dit samengaat met Russische wetgeving artikel 436-FZ: "het beschermen van kinderen tegen gezondheids- en ontwikkelingsbedreigende informatie."

Deze wet is door de Russische staat in 2013 in werking gezet om propaganda tegen homoseksuele relaties te ondersteunen. The Sims 3 kwam voor deze wetgeving uit en werd nog verkocht aan minderjarigen. In de Benelux is The Sims 3 voorzien van een 12+ classificatie. Volgens het PEGI-instituut bevat de game 'niet-levensecht geweld jegens menselijke personages, seksuele beelden en/of seksuele toespelingen en geweld dat alleen lichte verwondingen veroorzaakt.'

The Sims 4 komt in de herfst van 2014 uit voor pc en Mac.

Speel je nog steeds The Sims 3 en wil je alle mogelijkheden en opties van de game verkennen? Bekijk dan zeker eens onze Sims 3 cheats. Daar staan een hoop handige dingetjes in die je zeker nog niet wist!

Bekijk op YouTube

Read this next