Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

'Componisten Unreal Tournament terug voor nieuw deel'

Rotterdammer Michiel van den Bos toont interesse.

De componisten van de originele Unreal Tournament vertellen mee te willen werken aan het nieuwe deel van Epic Games. De ontwikkelaar geeft daarop antwoord de componisten graag terug te zien.

Michiel van den Bos introduceerde zichzelf afgelopen vrijdag op het forum van Unreal Engine. Van den Bos is samen met Alex Brandon verantwoordelijk voor de soundtrack van verschillende levels in Unreal en Unreal Tournament. Ook componeerde de Rotterdammer recentelijk de soundtrack van Age of Wonders III.

Later vertelt ook Brandon op het forum deel te willen nemen aan het project. Na veel toejuiching van fans, reageert Unreal projectleider Steven Polge. "We zouden het fantastisch vinden als jij en Alex betrokken zijn bij dit project. De muziek die jullie gemaakt hebben haalt altijd nostalgie bij mij naar boven; het transporteert me terug naar het spelen van Unreal Tournament. Hoe willen jullie bijdragen?"

Een officiële aankondiging van de samenwerking is nog niet verschenen. Epic Games kondigde vorige week aan dat Unreal Tournament terugkomt en via crowdfunding wordt gefinancierd. De game wordt samen met de fans ontwikkeld voor pc, Mac en Linux.

Bekijk op YouTube

Read this next