Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo reageert op ophef rondom Tomodachi Life

Spijt van ontbreken homoseksuele relaties, maar onomkeerbaar.

Nintendo heeft excuses aangeboden voor het ontbreken van homoseksuele relaties in Tomodachi Life. Dit doet het Japanse bedrijf via zijn website.

Relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht zijn niet mogelijk in de game en dat zorgde voor de nodige ophef. Om dit onder de aandacht te brengen, zette de Amerikaanse gamer Tye Marini via Twitter een campagne met de hashtag #Miiquality op. Randolf schreef in een opiniestuk wat hij denkt over de hetze.

Volgens het bedrijf is het echter niet meer mogelijk het spelontwerp te veranderen, omdat zulke grote veranderingen via een patch niet mogelijk zijn.

Verder zegt Nintendo een gemeenschap te bevorderen waarbij plezier en vermaak voor iedereen centraal staat. Nintendo belooft daarom dat bij een mogelijk vervolg op Tomodachi Life meer groepen gamers zich met de game kunnen identificeren.

Tomodachi Life is een levenssimulatie voor de Nintendo 3DS waarbij je Mii-personages tot leven komen en interacties uitvoeren met andere Mii-personages. De game is erg populair in Japan en komt op 6 juni naar Europa.

Cover image for YouTube videoTomodachi Life Direct-uitzending - 10-04-2014

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Tomodachi Life

Nintendo 3DS

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties