The Elder Scrolls Online half jaar uitgesteld voor consoles

Mist lancering in juni, blijkt 'een uitdagend proces.'

Uitgever Bethesda Softworks laat weten dat de PlayStation 4- en Xbox One-versie van The Elder Scrolls Online zes maanden later uitkomt dan verwacht. Eerder zou de variant voor de spelcomputers lanceren in juni.

Ondanks dat er gestaag aan de consoleversies wordt gewerkt, stuit Zenimax Online nog op 'problemen die eigen zijn aan die platformen.' De onderlinge verschillen tussen beide apparaten ten opzichte van de pc-versie maken het lastiger dan verwacht om de MMORPG over te zetten. Bethesda spreekt dan ook van een uitdagend proces.

Om teleurgestelde gamers tegemoet te komen heeft de uitgever nu een nieuw plan uitgedacht in samenwerking met Sony en Microsoft. Eens je voor eind juni in het bezit bent van de pc-versie van The Elder Scrolls Online, dan krijg je korting op de uiteindelijke consoleversie.

De digitale editie is dan voor €14,99 verkrijgbaar, waarbij je de mogelijkheid krijgt je karakters over te zetten naar de consoleversie. Je voortgang blijft behouden en je krijgt dertig dagen gratis speeltijd.

The Elder Scrolls Online is sinds kort verkrijgbaar voor de pc. De review is binnenkort te lezen op Eurogamer Benelux. Tot die tijd lees je alvast de eerste indrukken van Bruce in zijn dagboek.

ADVERTENTIE

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Cyberpunk 2077 release uitgesteld

Gelukkig is het nog altijd minder dan 2077 keer slapen.

Pokémon Sword en Shield krijgen Expansion Pass

Inclusief heel wat oude en nieuwe Pokémon.

The Elder Scrolls Online trekt volgend jaar naar Skyrim.

Nu maar hopen dat je geen pijl in je knie krijgt.

Verder op de site...

Dying Light 2 release uitgesteld

Naar wanneer nog onbekend.

Survival horror game Summerford aangekondigd

Spirituele opvolger voor Resident Evil, Silent Hill en Alone in the Dark?

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread