Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

The Elder Scrolls Online half jaar uitgesteld voor consoles

Mist lancering in juni, blijkt 'een uitdagend proces.'

Uitgever Bethesda Softworks laat weten dat de PlayStation 4- en Xbox One-versie van The Elder Scrolls Online zes maanden later uitkomt dan verwacht. Eerder zou de variant voor de spelcomputers lanceren in juni.

Ondanks dat er gestaag aan de consoleversies wordt gewerkt, stuit Zenimax Online nog op 'problemen die eigen zijn aan die platformen.' De onderlinge verschillen tussen beide apparaten ten opzichte van de pc-versie maken het lastiger dan verwacht om de MMORPG over te zetten. Bethesda spreekt dan ook van een uitdagend proces.

Om teleurgestelde gamers tegemoet te komen heeft de uitgever nu een nieuw plan uitgedacht in samenwerking met Sony en Microsoft. Eens je voor eind juni in het bezit bent van de pc-versie van The Elder Scrolls Online, dan krijg je korting op de uiteindelijke consoleversie.

De digitale editie is dan voor €14,99 verkrijgbaar, waarbij je de mogelijkheid krijgt je karakters over te zetten naar de consoleversie. Je voortgang blijft behouden en je krijgt dertig dagen gratis speeltijd.

The Elder Scrolls Online is sinds kort verkrijgbaar voor de pc. De review is binnenkort te lezen op Eurogamer Benelux. Tot die tijd lees je alvast de eerste indrukken van Bruce in zijn dagboek.

Cover image for YouTube videoThe Elder Scrolls Online - The Arrival Cinematic Trailer

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

The Elder Scrolls Online

PS5, Xbox Series X/S, PC, Mac

Awaiting cover image
Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties