Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Don't Starve krijgt multiplayer modus

Don't Starve Together.

Ontwikkelaar Klei Entertainment kondigt aan dat de survivalgame Don't Starve in een volgende update een multiplayermodus krijgt: Don't Starve Together. De update is gratis voor alle huidige eigenaars maar verhoogt de prijs van Don't Starve naar 20 dollar eenmaal de alfa-versie beschikbaar is.

De update laat twee tot vier spelers samen overleven in een private of publieke game. Klei Entertainment is nog afwachtend om het spelersaantal te verhogen. Wie de multiplayer modus niet wil spelen kan nog steeds terecht bij de singleplayer. De ontwikkelaar belooft dat de wijzigingen aan de multiplayer geen invloed hebben op de solo-modus.

In het verleden heeft Klei Entertainment een eventuele modus voor meerdere spelers vaak tegengesproken. Zo verwijderde de studio op het forum threads waarin Don't Starve-spelers naar multiplayermodi vroegen.

Klei Entertainment verklaart de keuze nu door te zeggen dat "we niet zeker waren hoe goed Don't Starve het in beginsel zou doen. We wisten niet of we genoeg tijd en geld hadden om zo'n uitbreiding te doen, laat staan een volledige overzetting van onze game. De laatste paar maanden kwamen er nieuwe mensen in ons team die een echt concept uitwerkten. Na enkele maanden en een multiplayersessie van Don't Starve met heel het kantoor raakten we overtuigd dat het idee de moeite waard was om naar buiten te brengen."

Don't Starve Together komt eerst via Steam naar pc, Mac en Linux alvorens naar de PlayStation 4 en PlayStation Vita te komen. Een exacte releasedatum is er nog niet, maar de ontwikkelaar mikt op de late zomer.

Begin deze maand kwam de downloadbare uitbreiding Reign Of Giants voor Don't Starve uit. Die uitbreiding voegt reuzen, nieuwe speelbare personages, seizoenen en uitdagingen toe aan de hoofdgame.

Bekijk op YouTube

Read this next